Van de minibieb bleef weinig over nadat onbekenden het boekenkastje met vuurwerk opbliezen. (Foto's via Facebook).

Woede om vernieling minibieb Merenwijk

minibieb_voor

Boos, verdrietig en teleurgesteld. Dat zijn de tientallen reacties op het Facebook-bericht van Melanie die een foto plaatste met daarop de restanten van het minibibliotheekje aan de rand van de Merenwijk. Vlakbij het pontje over de Zijl stond één van de minibieb’s die het afgelopen jaar in rap tempo de Sleutelstad opleuken. Onverlaten bliezen de bieb op met vuurwerk.

 

 

Minibieb’s zijn een snel opkomend fenomeen. Op steeds meer plekken duiken ze op. Kleine boekenkastjes waar mensen boeken uit kunnen halen, of juist in kunnen leggen en ruilen. Er is zelfs een speciale website met een overzicht van alle minibieb’s in Nederland.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×