De berovingen vonden plaats op het Jachtslotpad in Leiderdorp.

Straatrover gepakt: deel buit teruggevonden

De politie heeft gisteren een 20-jarige Leidenaar opgepakt in verband met een straatroof op het Jachtslotpad in Leiderdorp. Op zaterdag 3 januari beroofde de 20-jarige verdachte omstreeks 18.30 uur twee mensen van hun mobiele telefoon. De slachtoffers – 15 en 16 jaar oud – moesten onder bedreiging hun mobiele telefoons afstaan. Toen de verdachte deze te pakken had nam hij de benen. Een van de slachtoffers is nog achter hem aangerend, waarbij hij zijn mobiele telefoon terugvond.

Onderzoek van de politie leidde naar de 20-jarige verdachte. Hij kon worden aangehouden in een woning in de Surinamestraat. De verdachte had de gestolen mobiele telefoon inmiddels voor 300 euro verkocht. Dat geldbedrag werd bij de verdachte aangetroffen en in beslag genomen. Een 52-jarige Rotterdammer die de telefoon van de verdachte had gekocht, meldde zich dinsdagavond op het politiebureau. Hij is verhoord.

112 Sleutelstad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×