(Cartoon: Jean Jullien).

Ook Leiden demonstreert voor persvrijheid: Je Suis Charlie

Morgen wordt om 18.00 uur in Parijs een stille tocht gehouden voor de slachtoffers die vandaag vielen bij de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Op datzelfde moment worden ook in een groeiend aantal Nederlandse steden solidariteitsdemonstraties gehouden. Het Genootschap van Burgemeesters heeft daartoe opgeroepen.

HEbdo_5

Ook in Leiden vindt om 18.00 uur een manifestatie plaats op het Stadhuisplein. Dat heeft burgemeester Lenferink vanavond besloten. Hij roept iedereen op om te komen om zo steun te betuigen aan de mensen in Parijs.┬áLenferink: “Deze moordpartij is een aanslag op onze beschaving. Het gaat in tegen alles wat wij belangrijk vinden. Nu moeten we onze weerbaarheid tonen.”

Wie er spreken is nog niet bekend. Morgenochtend komt daarover meer informatie beschikbaar.

(Cartoon: Ruben L. Oppenheimer).

Leiden Nieuws Politiek jesuischarlie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×