Poster van de tentoonstelling Carthago in het Rijksmuseum van Oudheden. (Afbeelding: RMO).

Oudheden donderdagavonden extra open

Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) is t/m 7 mei extra geopend op donderdagavonden. Dit vanwege de bijzondere tentoonstelling Carthago die naar verwachten veel extra bezoekers zal trekken. Op deze avonden is er om 19.00 uur een gratis lezing of muziekvoorstelling.

Baal_Hammon_800p

Zo staan er op 15 januari lichtvoetige aria’s uit de opera ‘Dido en Aeneas’ op het programma, draait de lezing van 19 februari om ‘Carthago in de speelfilm’, en geeft museumconservator Ruurd Halbertsma op 9 april een lezing met muzikale begeleiding. Op de overige donderdagavonden zijn er introductielezingen over Carthago, de roemruchte handelsstad van de Feniciërs en de Romeinen aan de kust van het huidige Tunesië.

Voor het eerst is er in Nederland een grote overzichtstentoonstelling over de derde stad van het Romeinse Rijk. Topstukken uit het Louvre, British Museum en verschillende Tunesische musea zijn geleend aan het RMO om deze tentoonstelling mogelijk te maken.

In de expositiezalen wordt de fascinerende en veelbewogen geschiedenis van de stad verbeeld door historische en mythische Carthagers, koningin Dido, de Trojaanse held Aeneas, krijgsheer Hannibal, keizer Augustus en kerkvader Augustinus.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×