Gebr. de Nobel is erg goed geïsoleerd. Toch klinken vooral de bastonen door bij de woningen aan de kant van de Oude Singel. (Foto: Chris de Waard).

Bassen van Gebr. De Nobel klinken door bij buren

Metingen rondom het nieuwe popcentrum Gebr. de Nobel hebben uitgewezen dat dat er bij de woningen aan de kant van de Oude Singel meer geluid te horen is dan de bedoeling was. Dat schrijft cultuurwethouder Strijk in een brief aan de raadscommissie Werk en Middelen. Hoeveel het kost om de problemen op te lossen, is nog niet bekend. De komende weken wordt er vervolgonderzoek gedaan.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185858296″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Wethouder Strijk in gesprek met Chris de Waard over het geluidslek bij Gebr. de Nobel.

“De komende weken wordt er ook een praktijkmeting uitgevoerd,” zo schrijft Strijk.  Dat gebeurt tijdens een dance-event later deze maand. “Omdat dancemuziek een zwaartepunt heeft in de lage tonen.”  Het zijn vooral de bassen die doordreunen bij de fietsenstalling achter de grote zaal.

Begin februari verwacht Strijk met de eerste resultaten te komen van het aanvullende onderzoek, Naast geluid worden ook trillingen gemeten. De resultaten worden ook gedeeld met de klankbordgroep van de Nobel. Daar zitten onder meer de omwonenden in.

Cultuur Nieuws gebrdenobel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×