Het contract van DoCoS hoofdtrainer Nico van der Salm is met één jaar verlengd. (Foto: PR).

DoCoS verlengt contract hoofdtrainer Nico van der Salm

DoCoS heeft het contract met hoofdtrainer Nico van der Salm met 1 jaar verlengd. Van der Salm keerde afgelopen seizoen terug bij DoCoS en staat met het eerste team op de 5e plaats in de 3e klasse A. “Wij merken dat Van Der Salm een ervaren trainer is die onze jeugdige selectie naar een hoger plan kan brengen. Dat past bij de ambities die DoCoS heeft, want wij willen op termijn naar de 2e klasse”, zegt voorzitter Jasper van Marwijk.
“Nico van der Salm is een trainer met een goede zienswijze op het voetbalspel. Hij probeert ons eerste elftal opbouwend, goed verzorgd aanvallend voetbal te laten spelen”, aldus Jasper van Marwijk. DoCoS wil niet alleen mooi voetballen. “Wij willen als DoCoS met eigen Leids talent de komende jaren omhoog in het zaterdagvoetbal”, stelt Van Marwijk.

Terugkeer bij DoCoS tot nu toe succesvol
Nico van der Salm trad in de zomer van 2014 aan als opvolger van Joop Lankhaar. Van Der Salm was vijftien jaar geleden ook al hoofdtrainer bij DoCoS. De voormalige Oranje-international was drie jaar hoofdtrainer bij DoCoS en leidde het eerste elftal van de 4e naar de 3e klasse. Debutant DoCoS eindigde vorig seizoen in de 3e klasse als 8e. DoCoS staat halverwege de huidige competitie op de 5e plaats.

De terugkeer van Nico van der Salm is DoCoS goed bevallen. “Hij heeft er voor gezorgd dat de integratie van onze zaterdag- en zondagselectie vlekkeloos is verlopen. Daar zijn wij als hoofdbestuur en als vereniging erg blij mee”, aldus Jasper van Marwijk. DoCoS koos vorig seizoen voor het zaterdagvoetbal en stopte met het standaardteam op zondag.

Trainerscarrière
In zijn trainerscarrière was Nico van der Salm werkzaam met de jeugd van UDO en Rijnsburgse Boys en de landelijke A-jeugd van Alphense Boys. Daarna was hij hoofdtrainer bij UDO, DoCoS, Katwijk, weer UDO, UVS en sinds 2012 bij Meerburg. Van der Salm bracht UDO met veel eigen Oegstgeester talent van de 4e naar de 2e klasse en promoveerde met UVS naar de 1e klasse. Hij degradeerde met Meerburg uit de 2e klasse.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×