De zevenkoppige redactie van Science071 brengt voortaan elke woensdagavond wetenschapsnieuws op de radio. (Foto: Chris de Waard).

Programma over wetenschap van start bij Sleutelstad FM

Vanaf vanavond is het wetenschapsprogramma Science071 elke week te beluisteren via Sleutelstad FM. Het programma is een toegankelijke mix van actualiteit met een wetenschappelijke invalshoek en wetenschapsnieuws. Alles met een Leids sausje.

science

Vanavond in de uitzending onder andere Job Cohen die  vorige week zijn hoogleraarschap in Leiden aanvaarde. Hij komt vertellen over de ‘nieuwe democratie’. Ook hebben we het met hem over de aanslagen in Parijs: lijkt het Parijs van nu op zijn Amsterdam na de moord op Theo van Gogh? Met Anti-terrorisme expert Constant Hijzen hebben we het over het dreigingsniveau in Nederland en hoe wij 50 jaar geleden met terroristische dreiging omgingen. Daarnaast brengen we wetenschapsnieuwtjes van afgelopen weken.

Science071 is opgezet door zeven masterstudenten Journalistiek en Nieuwe Media onder het toeziend oog van wetenschapsjournalist Hermen Visser en Sleutelstad FM hoofdredacteur Chris de Waard. “Ik vond al een tijdje dat Leiden als universiteitsstad een wetenschapsprogramma miste,” zegt De Waard, “Nu springen we in dat gat met dit programma.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186051546″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

“We hadden tijdens en na colleges onderling al vaak discussies over hoe je ingewikkelde onderwerpen op een frisse manier kan brengen,” aldus een van de initiatiefnemers Tobias Van der Valk. “En natuurlijk vonden wij als bijdehante studenten allemaal dat we dat een stuk beter kunnen dan wat er nu op de radio is. Bij Sleutelstad FM mogen we nu bewijzen dat wij wel een wetenschapsprogramma kunnen maken waar je niet langzaam bij in slaap dommelt.”

 

Science071 is elke woensdagavond vanaf 19.00 uur te beluisteren via Sleutelstad FM.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×