Proefdieren kweken en verkopen is de business van het inmiddels ook Leidse bedrijf InnoSer op het Bio Science Park. Ook heeft InnoSer een vergunning om zelf dierproeven te doen. (Foto: InnoSer.nl).

SP stelt vragen over commerciële proefdierfokkerij

Gisteren meldden wij via Sleutelstad.nl dat er op het Bio Science Park Leiden sinds kort een bedrijf is gevestigd dat niet alleen dierproeven uitvoert, maar ook proefdieren kweekt. Vandaag trekt de SP in Leiden aan de bel bij het college van B en W. In juli vorig jaar nam de Leidse raad nog een motie aan van de Partij voor de Dieren waarin de gemeente opgeroepen wordt om vooral ruimte te bieden aan bedrijven die alternatieven ontwikkelen voor dierproeven. De vestiging van InnoSer strookt daar niet mee, zo vindt de SP.

innoser

SP-raadslid Nathalie Wanga wil weten of de gemeente de vestiging van de proefdierfokker nog terug kan draaien en ook wil de partij weten met welke dieren er precies wordt gewerkt in het bedrijf aan de Zernikedreef.

Leiden Politiek proefdier


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×