D66-raadslid Fleur Spijker heeft zich op verzoek van lijsttrekker Thom de Graaf kandidaat gesteld voor de Eerste Kamer. (Foto: PR).

Leids D66-raadslid Fleur Spijker kandidaat voor Eerste Kamer

Het Leidse D66-raadslid Fleur Spijker is kandidaat voor de Eerste Kamer. Op verzoek van lijsttrekker Thom de Graaf heeft zij zich beschikbaar gesteld voor een plaats op de kandidatenlijst.

Nadat de leden van D66 de lijstvolgorde hebben bepaald zal in februari haar definitieve lijstpositie bekend worden. Op dit moment houdt Spijker rekening met plaats 12, zoals het advies van de stemadviescommissie van D66 luidt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186354802″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Fleur Spijker in gesprek met Chris de Waard over haar plek op de D66-lijst voor de Eerste Kamer.

Fleur Spijker is namens D66 woordvoerder stedelijke ontwikkeling in de Leidse gemeenteraad. In het dagelijks leven is zij advocaat bestuursrecht. “Het is een eervolle opdracht. Ik kijk er naar uit om mij te gaan verdiepen in actuele landelijke onderwerpen,” motiveert ze haar kandidaatstelling.

De Leidse D66-fractievoorzitter Jeffrey van Haaster feliciteert Spijker. “Fleur zal met haar lokale politieke ervaring en juridische expertise een aanwinst zijn voor de senaat”, stelt Van Haaster.

De Eerste Kamer wordt op 26 mei 2015 gekozen door de leden van de Provinciale Staten. Als Fleur Spijker in de senaat gekozen wordt, zal zij haar werkzaamheden in de gemeenteraad neerleggen. D66 heeft nu 5 zetels in de Eerste Kamer. De partij moet dus meer dan verdubbelen, wil Spijker Leiden verlaten.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×