Een impressie van de nieuwe kantoortoren die gebouwd wordt aan de De Heyderweg op het industrieterrein Roomburg.

Weinig weerstand in raad tegen nieuwe kantoortoren Roomburg

De hoogte. Dat is zo’n beetje het enige punt waarover verschillende raadsfracties zich nog echt uitspraken bij de behandeling van de benodigde wijziging van het bestemmingsplan van industrieterrein Roomburg om de bouw mogelijk te maken van een nieuwe kantoortoren voor het Leidse bedrijf Collis / UL dat nu nog in het voormalige JVC-pand zit, maar daar uit aan het groeien is.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186364741″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Wethouder Laudy is blij met de nieuwe kantoortoren langs de A4. GroenLinks raadslid Walter van Peijpe vindt het een desastreus plan.

Ontwikkelaar Kolonos uit Reeuwijk wil graag een beeldbepalend gebouw neerzetten. Daarom komt er een 11 verdiepingen tellende kantoortoren met parkeergarage langs de A4. Een lager, maar veel breder gebouw voldoet niet aan die wens. Het gaat dan op in de omgeving waardoor er geen profijt meer is van de zichtlocatie langs de drukste snelweg van Nederland.

Bezwaren van bewoners van de Drususlaan worden niet gehonoreerd. Ze wonen te ver weg en kijken nu ook al uit op een snelweg en een bedrijventerrein. Door een extra kantoortoren worden ze volgens wethouder Laudy niet benadeeld.

Het voorstel gaat als hamerstuk naar de gemeenteraad. In elk geval de ChristenUnie stemt tegen, GroenLinks zou dat ook graag doen, maar raadslid Walter van Peijpe heeft eigenlijk geen valide argumenten om zijn fractie een tegenstem te adviseren: ¬†“Maar ik vind het een desastreus plan!” In dit soort procedures heeft een gemeenteraad namelijk maar zeer beperkt de mogelijkheid om tegen te stemmen. Uiteindelijk hakt Van Peijpe de knoop alsnog door: “Ook als ik geen ruimtelijke argumenten heb, stem ik voortaan gewoon tegen als ik een plan slecht vind. En dat doen we nu dus ook.”

Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×