Breestraat 89, vanaf 1 april het nieuwe onderkomen van boekhandel Kooyker. (Foto: PR).

Boekhandel Kooyker verhuist

De Leidse boekhandel Kooyker gaat per 1 april verhuizen. Het is geen grap, de winkel gaat twee panden verder in een kleinere behuizing. Toch gaat het niet slecht met de boekhandel bezweert de eigenaresse Willeke van der Meer. Het nieuwe pand is wel kleiner, maar het is vooral praktischer.

De winkel wordt een derde kleiner en komt slechts op de begane grond te zitten. Kooyker krijgt een kleine koffiecorner, een uitgebreide leestafel. De voorraad boeken krimpt niet in, maar breidt eerder uit: het aantal reisboeken wordt uitgebreid. Kooyker gaat ook e-readers (elektrische boeken) verkopen. Niet ter vervanging van het papieren boek, maar handig voor op reis, zo stelt Van der Meer. In de nieuwe winkels zullen ook lezingen, interviews en evenementen worden georganiseerd.

Op Breestraat 93 komt Bever Outdoor te zitten die nu nog op de Nieuwe Rijn zijn gevestigd.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×