Steeds meer Leidse huurders in geldnood

huur

Steeds meer Leidse huurders houden aan het eind van hun geld een stukje maand over. Elger Niels, woordvoerder namens de Leidse huurdersorganisaties HOOD, HBV en HBE, pleit er daarom bij de gemeente voor om een lokale huurtoeslag in te voeren om huurders met een minimuminkomen te ondersteunen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186799827″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Wethouder Laudy voelt daar niets voor. “Huursubsidie wordt landelijke geregeld, daar is al een prima regeling voor.” Daar slaat de wethouder de plank volgens de huurdersorganisaties mis. “Dit is geen landelijke zaak, dit is een Leids probleem,” stelt Niels. Leiden is een erg dure stad om te wonen. De hele regio Holland Rijnland steekt al ongunstig af bij de rest van Nederland en binnen Holland Rijnland is Leiden de gemeente met de hoogste huren.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186798001″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×