Wethouder Marleen Damen (PvdA, Werk en Inkomen) en Inge Dijkstra (Randstad) snijden taart aan. (Foto: leidsekracht.nl).

DZB Leiden en Randstad slaan handen ineen

Uitzendorganisatie Randstad en De Zijl Bedrijven (DZB), het re-integratiebedrijf van de gemeente Leiden, gaan samenwerken bij het bemiddelen van mensen naar regulier werk onder de naam Leidse Kracht. De samenwerking is aangegaan omdat verwacht wordt dat het aantal aanvragen voor re-integratie door het in werk treden van de Participatiewet zal stijgen.  Door de samenwerking hoopt men de expertise van DZB te combineren met het netwerk van Randstad.

Wethouder Marleen Damen (PvdA, Werk en Inkomen) ziet voordelen in het bundelen van de krachten: “We zoeken steeds naar nieuwe manieren en nieuwe samenwerkingsvormen, want we willen we sneller méér mensen aan werk helpen. DZB en Randstad vullen elkaar goed aan.”

Ook Inge Dijkstra van Randstad HR Solutions is positief over de samenwerking: “Randstad is van werk. Wij hebben geleerd dat niet het traject, praten over een toekomstige situatie, de betrokken kandidaten helpt maar juist het in aanraking brengen met het werk. Werk maakt gelukkig, het brengt niet alleen inkomen, maar ook eigenwaarde en zelfvertrouwen!”

Op 1 januari is de Participatiewet in werking getreden. Door deze wet is de gemeente voortaan verantwoordelijk voor iedereen die in staat is te werken en naar werk geleid moet worden. Mensen, die voorheen gebruik maakten van de Werk Werk en Bijstand (WWB), de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) of als arbeidsgehandicapte jongeren lastig werk konden vinden, vallen nu onder de Participatiewet. Ook worden de sociale werkplaatsen geleidelijk afgeschaft. De gemeente staat daarom voor een flinke taak om mensen aan de slag te helpen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×