Fietsendieven uit Leiden en Sassenheim betrapt

Een dronken man trok afgelopen nacht de aandacht van agenten. De man stond rond 04.30 uur op de Heereweg in Lisse met een fiets in zijn hand een beetje wezenloos een weiland in te staren. Toen agenten de man vroegen wat hij daar deed, gaf hij aan dronken te zijn.

Toen de agenten hem vroegen om zich te legitimeren, kwam er van alles uit zijn zakken tevoorschijn: een handboormachine, een zaklamp en aan zijn fietsstuur had de man een apparaatje hangen waarmee je sloten kunt openmaken.

Bij het controleren van het framenummer van de fiets bleek deze al ruim een jaar als gestolen gesignaleerd te staan. De man, een 27-jarige Sassenheimer, werd aangehouden op verdenking van heling en het in bezit hebben van inbrekerswerktuig. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Ook in Noordwijk was het raak. Daar werd een omstreeks 01.00 uur een 30-jarige fietser uit Leiden gecontroleerd op de Herenweg. Bij controle bleek ook deze fiets te zijn gestolen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×