Gratis koffie voor Leidse studenten

De landelijke afschaffing van de chipknip als betaalmethode valt voor Leidse studenten gunstig uit. Op de faculteit Sociale Wetenschappen, de Rechtenfaculteit en gebouwen van Wiskunde en Natuurwetenschappen geven de koffieautomaten namelijk gratis consumpties uit zo lang de automaten niet zijn omgebouwd. Volgens een woordvoerder van de universiteit zouden alle machines begin februari weer beschikbaar moeten zijn.

Tot 1 januari diende de koffie met de chipknip betaald te worden. De leverancier is het niet gelukt om de automaten tijdig om te bouwen naar contactloos betalen. Het facilitair bedrijf van de universiteit heeft hierop besloten om de automaten dan maar gratis koffie te laten schenken. Uit onderzoek blijkt dat de koffie consumptie slechts licht is toegenomen.

In het naastgelegen LUMC deden zich dezelfde problemen voor. Hier is echter gekozen om de apparaten buiten gebruik te stellen.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×