Merijn Tinga giet de handen van Bep het Medium af. (foto: Eline van den Hout)

Nieuwe handen 'Klimwand' Kunst Uitschot Team

Merijn Tinga voegt dit jaar weer nieuwe handen toe aan zijn kunstwerk ‘De Klimwand’. De handen van Bep het Medium en Miriam Lefel, verzorgster van gehandicapte honden, zijn 20 januari aan de beurt. De ‘Klimwand’ bestaat uit handen van bekende Leidenaren die wat voor Leiden hebben betekend. Het kunstwerk hangt aan de Utrechtse Veer.

Het Kunst Uitschot Team, dat bestond uit Merijn Tinga en Joost Haasnoot, begon in 2006 met het kunstwerk. Het team bestaat niet meer, maar dit weerhoudt Tinga er niet van om ermee door te gaan. “Met dit kunstwerk stop ik nooit,” zegt hij. “Het werk krijgt steeds meer diepgang. Sommige mensen die erop staan zijn bijvoorbeeld al dood.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/187000207″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Tinga beschouwt Bep het Medium als een icoon voor Leiden. “Ze betekent veel voor Leidenaren,” vindt hij. Bep zelf vindt het een eer dat haar handen worden afgegoten. “Alleen hang mijn handen niet naast die van de burgemeester, want die heeft zo’n gat in zijn hand!” Ook Miriam Lefel is erg enthousiast over het kunstwerk. “Het is fijn dat mensen aandacht willen besteden aan mij en mijn honden.”

Binnenkort komen er nog meer Leidenaren aan de beurt. Fractievoorzitter PvdA Diederik Samsom, Wim Hoppezak van Hoppezak Kledingverhuur en ook Naturalis’ bioloog Freek Vonk mogen hun handen laten afgieten. In het verleden zijn onder andere handen van D66-leider Alexander Pechtold, cabaretier Jochem Myjer en crimineel Rob H. afgegoten.

 

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×