Fractievoorzitter Yvonne van Delft deed vorige week een dringende oproep aan SP-wethouder Roos van Gelderen: "Zorg dat alle daklozen binnen kunnen slapen, ook als het maar één nacht koud is." De oproep had het gewenste resultaat. (Foto: Chris de Waard).

Alle Leidse daklozen slapen voortaan binnen

Er worden in Leiden geen daklozen meer de vrieskou ingestuurd. Ook wordt er niet meer geloot voor een slaapplaats bij De Binnenvest. Wethouder Van Gelderen heeft dat laten weten, nadat GroenLinks Leiden daar vorige week sterk op had aangedrongen. “Iedereen Onderdak, een maaltijd en een douche, was het doel,” reageert de groenlinkse fractievoorzitter Yvonne van Delft opgetogen.

De partij had morgen tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie willen indienen waarin de wethouder zou worden opgeroepen om bed, bad en brood te regelen voor de daklozen in Leiden. Dat is nu dus niet meer nodig.

Leiden Politiek daklozen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×