Start Stadstijgerweek (Leonardo College)

30 scholieren van het Leonardo College zijn gisteren van start gegaan met de Stadstijgerweek.

Evenals in 2013 zullen zes teams van leerlingen deze week problemen voor Leidse instellingen gaan oplossen. Variërend van een inrichting van de Lammermarkt als evenemententerrein tot het bedenken van een educatieprogramma over water voor Museum Boerhaave. Geen probleem is te groot.

De stadstijgers worden overigens niet zomaar in het diepe gegooid. Ze beginnen de week met een aantal workshops: als samenwerken en communiceren, kritisch en creatief denken en hoe kun je ideeën omzetten in een plan en vervolgens uitvoeren.

De week word georganiseerd op initiatief van het Leidse collectief Stadslab. Aanstaande vrijdag presenteren de leerlingen hun oplossingen in de Meelfabriek.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×