Dorte Cotellessa-Kramers ontving de Heldenpenning van de stad Leiden uit handen van burgemeester Henri Lenferink. (Foto: Rolf Eijgenraam).

Heldenpenning voor redden van baby uit water

Dorte Cotellessa-Kramers heeft gisteren uit handen van burgemeester Henri Lenferink een Heldenpenning van de stad Leiden ontvangen. De vrouw uit Oegstgeest ontving de penning omdat ze op 5 januari het leven van een 7 maanden jonge baby redde die te water was geraakt in de Nieuwe Rijn. “Ik zie mezelf niet als een held”, vertelt Dorte Cotellessa-Kramers: “Maar ik vind het wel heel mooi om hier te zijn”.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/187965089″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Toen een kinderwagen van de rem af was geschoten, rolde een nietsvermoedende baby het water van de Nieuwe Rijn in. Dorte Cotellessa-Kramers zag het voorval gebeuren en dacht geen moment na, ze dook direct het water in en redde samen met de moeder de baby.

De baby is er zonder problemen mee weg gekomen. Dat bleek al gauw volgens vader Chris Tuinstra, “nadat ze een paar minuutjes op de IC had gelegen, keek ze al weer om zich heen met een gezicht van: ‘wat is er allemaal aan de hand?'”

De baby was aanwezig bij de uitreiking van de heldenpenning, en kon het niet laten even met de ambtsketting van burgemeester Lenferink te spelen. Ook burgemeester Waaijer van Oegstgeest was aanwezig bij de uitreiking van de heldenpenning. Uit zijn handen ontving Dorte Cotellessa-Kramers een bos bloemen en een cadeau.

 

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×