Woonhuis op watertoren vordert gestaag

5

Verschillende foto’s verschenen op Twitter van de werkzaamheden op het dak van de watertoren aan de Hoge Rijndijk. Eigenaar Bert Uitterhoeve is daar bezig zijn nieuwe huis te bouwen. De verbouwingen zijn al zo’n 2 jaar bezig, maar nu valt het ook duidelijk vanaf de straat te zien. In de hals, het smalle gedeelte van de toren, komen 3 bed & breakfast appartementen.

Eigenaars Bert en Ria Uitterhoeve kunnen niet wachten tot hun droomhuis af is, “het is prachtig hier”, aldus Ria Uitterhoeve. Inmiddels woont het echtpaar al in de watertoren aan de Hoge Rijndijk. Één van de verdiepingen is af. Daar hebben ze nu een woonkamer, kleine keuken en tijdelijke slaapkamer.

Uiteindelijk komt er een lift in de watertoren. Maar wanneer Ria Uitterhoeve nu de deur voor iemand open moet doen, is ze enigszins buiten adem. Ze is er wel aan gewend, “ik ga die trappen denk ik nog missen wanneer de lift er is”, aldus Ria.

Bert Uitterhoeve over de verbouwing van de watertoren aan de Hoge Rijndijk

Alles op z’n tijd

Hoe lang het nog gaat duren voordat het droomhuis en de spectaculaire bed & breakfast af zijn, is nog niet te zeggen. “We willen dit project low budget houden, dus we werken er maar met z’n tweeën aan”, aldus Bert Uitterhoeve. Hij en zijn enige werknemer Nico van Bes staan vijf dagen per week op de watertoren te werken aan wat Bert zelf ‘het huisje op het dak’ noemt.

De eigenaar geeft aan dat hij nog niet weet wanneer de bed & breakfast open gaat. “Veel mensen vragen wanneer ze hier kunnen verblijven, mijn antwoord daarop is dat we geen planning hebben”, aldus Bert Uitterhoeve.

 

 

 

 

Delen

5 reacties

  1. Mooi hoor, eindelijk een goede bestemming voor deze mooie toren. Veel succes aan de eigenaren.

  2. Knap hoor Bert. Ik heb ernaast gewoond en heb als kind daar toen ook gespeeld. Deze toren heeft mij ALIJD al iets gedaan. Jullie doen nu iets waarvan ik altijd in mijn achterhoofd (en als Architect) al van heb gedroomd. Jammer genoeg woon ik niet in Nederland maar als ik weer naar Leiden kom, hoop ik je een keertje te ontmoeten. Laat je de tijd en geen haast.

  3. Andrea van der Houwen op

    Weer een stapje verder, mooi om te zien!
    groeten van jullie oude buurtjes.

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline