Vanaf de straat is nu ook goed te zien dat de verbouwing van de watertoren in volle gang is. (Foto: Rolf Eijgenraam).

Woonhuis op watertoren vordert gestaag

Verschillende foto’s verschenen op Twitter van de werkzaamheden op het dak van de watertoren aan de Hoge Rijndijk. Eigenaar Bert Uitterhoeve is daar bezig zijn nieuwe huis te bouwen. De verbouwingen zijn al zo’n 2 jaar bezig, maar nu valt het ook duidelijk vanaf de straat te zien. In de hals, het smalle gedeelte van de toren, komen 3 bed & breakfast appartementen.

Eigenaars Bert en Ria Uitterhoeve kunnen niet wachten tot hun droomhuis af is, “het is prachtig hier”, aldus Ria Uitterhoeve. Inmiddels woont het echtpaar al in de watertoren aan de Hoge Rijndijk. Één van de verdiepingen is af. Daar hebben ze nu een woonkamer, kleine keuken en tijdelijke slaapkamer.

Uiteindelijk komt er een lift in de watertoren. Maar wanneer Ria Uitterhoeve nu de deur voor iemand open moet doen, is ze enigszins buiten adem. Ze is er wel aan gewend, “ik ga die trappen denk ik nog missen wanneer de lift er is”, aldus Ria.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/187317939″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bert Uitterhoeve over de verbouwing van de watertoren aan de Hoge Rijndijk

Alles op z’n tijd

Hoe lang het nog gaat duren voordat het droomhuis en de spectaculaire bed & breakfast af zijn, is nog niet te zeggen. “We willen dit project low budget houden, dus we werken er maar met z’n tweeën aan”, aldus Bert Uitterhoeve. Hij en zijn enige werknemer Nico van Bes staan vijf dagen per week op de watertoren te werken aan wat Bert zelf ‘het huisje op het dak’ noemt.

De eigenaar geeft aan dat hij nog niet weet wanneer de bed & breakfast open gaat. “Veel mensen vragen wanneer ze hier kunnen verblijven, mijn antwoord daarop is dat we geen planning hebben”, aldus Bert Uitterhoeve.

 

 

 

 

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×