Een bomverkenner van de politie controleert of er nog meer explosieven onder de auto liggen. (Foto's: Wilco Devilee).

Auto opgeblazen in Stevenshof

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag met een explosief een geparkeerde auto opgeblazen in de Pauline de Haanstraat in de Stevenshof. Mogelijk is er zwaar vuurwerk gebruikt. Volgens een omwonende ging het om drie explosieven die onder de auto tot ontploffing werden gebracht.

Rond 01.15 uur kwamen er verschillende meldingen bij de politie binnen van mensen die zware explosies hadden gehoord. De politie heeft meteen de straat afgesloten en een buurtonderzoek ingesteld. Om geen risico’s te nemen, werd er een bomverkenner uit Haaglanden bijgehaald om te controleren of er onder de zwaarbeschadigde auto nog meer explosieven lagen. Dat bleek niet het geval.

De auto is rond 04.00 uur door een bergingsbedrijf weggesleept en zal door de technische recherche aan een nader onderzoek worden onderworpen.

De politie doet onderzoek en wil graag in contact komen met getuigen. Iedereen die in of rondom de Pauline de Haanstraat iets gezien heeft dat van belang kan zijn, wordt verzocht zich te melden bij de recherche van de politie in Leiden via telefoonnummer 0900-8844.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×