Gijs Holla is raadslid van het Jaar 2014; effie voor Walter van Peijpe

4

Voor de negende keer op rij heeft Leiden een ‘Raadslid van het Jaar’. Vrijdagavond werd op de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden de winnaar bekend gemaakt van de verkiezing. PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla kwam als winnaar uit de bus. Andere genomineerden waren Margreet van Wijk – Meijer (VVD), Marc Gaulard (D66) en Walter van Peijpe (GroenLinks). Die laatste kreeg voor de succesvolle campagne die hij vorig jaar voerde de ‘Leidse Effie’. Die blijk van waardering werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. De eerste ging in januari 2011 naar toenmalig D66-voorman Paul van Meenen, een jaar later kreeg Eli de Graaf van de Stadspartij Leiden Ontzet er ook eentje en ook Elze ’t Hart van D66 viel die eer al eens te beurt.

Gijs Holla en Walter van Peijpe zijn allebei blij met de blijk van waardering.

De jury zocht dit keer naar het raadslid dat het meest effectief is geweest. Daarvoor moet een raadslid niet alleen welbespraakt zijn, maar ook gezaghebbend, aldus scheidend juryvoorziter Conny Broeyer. Gijs Holla is dat in meerdere opzichten. Hij heeft al jaren een duidelijke visie op de verkeersstromen in en rond Leiden, deed concrete voorstellen die voor een flink deel uitgevoerd gaan worden. Ook weet hij vaak geld te vinden voor de uitvoering van een plan. Ook als dat er volgens het college niet is. Tenslotte werd hij van duoraadslid eerst lijsttrekker en vervolgens fractievoorzitter van de PvdA Leiden en wist hij voor zijn partij opnieuw in plaats te veroveren in het college.

levedestad

Voor Walter van Peijpe geldt dat hij vorig jaar zeer succesvol bleek met zijn persoonlijke campagne om in de Leidse gemeenteraad te kunnen blijven. Nadat de leden van GroenLinks hem op een onverkiesbare achtste plek hadden gezet, ging de taxichauffeur niet bij de pakken neerzitten, maar lanceerde de campagne Leve de stad, stem Van Peijpe. Het leverde hem 525 stemmen op. Meer dan genoeg voor een zetel.

 

 

 

 

Delen
heropening sligro Leiden

4 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline