Het Oranjefonds is in 2002 opgericht. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn de beschermheer en vrouwe van het fonds voor sociale projecten. (Afbeelding: PR).

Eerste Buurtcadeau Oranje Fonds Oegstgeest

Het Oranje Fonds verrast Jongerenruimte Friendz met een Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van € 3.000,-. Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Oegstgeest. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs. De prijs wordt op vrijdag 30 januari feestelijk uitgereikt.

In Oegstgeest zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds gaan we de jongerenruimte opknappen”, aldus Mohamed Rahou, Jongerenruimte Friendz. “Met het opknappen van de ruimte hopen wij dat de ruimte beter aansluit bij de wensen en activiteiten van de jongeren.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×