De Leidse Universiteit is een van de deelnemende universiteiten die voorrondes organiseert voor de kennistest voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. (Afbeelding: PR)

Voorronde Toptoets ook bij Leidse Universiteit

TopToets_logo_schuinOok dit jaar is er weer een voorronde voor de Toptoets bij de Leidse Universiteit. De kenniswedstrijd voor toptalent is bedoeld voor scholieren uit groep 7 en 8. Leerlingen laten hun talent zien op het gebied van leren, weten en denken. De Toptoets biedt hen de kans om dat talent verder te ontwikkelen door een kenniskrachtmeting met 1.000 andere koplopers uit heel Nederland. De winnaar krijgt een studiebeurs van €2.500,- Leerlingen die interesse hebben, kunnen zich tot 11 februari inschrijven.

Dit jaar bestaat de vakjury voor de finale uit Milouska Meulens (presentator NOS Jeugdjournaal), prof. dr. Jelle Jolles (hoogleraar Neuropsychologie en directeur Centrum Brein & Leren VU Amsterdam) en Mirjam Bonting (hoofdredacteur tijdschrift Samsam). Jelle Jolles: “De wetenschap leert ons dat hersenen én omgeving belangrijk zijn voor jouw ontplooiing. Een uitdagende kenniswedstrijd prikkelt je brein, ontwikkelt je denken en stimuleert jouw ontwikkeling.”

Toptoets wordt sinds 1997 georganiseerd. De voorronde vindt dit jaar plaats op woensdag 4 maart.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×