PvdA-raadslid Helma Baart. (Foto: PvdA Leiden)

Leiden krijgt een seniorenmakelaar

Helma BaartHet is in Delft al een succes en Leiden krijgt er nu ook één: de seniorenmakelaar. Deze functionaris gaat senioren bemiddelen bij het vinden van een woning die beter bij hen past. Hierdoor hoopt de gemeente de doorstroming van sociale woningen te bevorderen. PvdA-raadslid Helma Baart diende daartoe tijdens de raadsvergadering van 22 januari een motie in die op een brede steun kon rekenen.

Nu blijven ouderen wonen in een huis dat eigenlijk te groot is geworden. Soms is een woning vanwege de trap belemmerend geworden om zelfstandig te blijven wonen. Toch zien veel ouderen op tegen de verhuizing. Helma Baart vindt dat zonde. “Als deze mensen hun verhuiswens zouden kunnen realiseren, komt een woning vrij voor een gezin. Op die manier vang je dus twee vliegen met één klap.”

De seniorenmakelaar biedt maatwerk en komt bij de ouderen langs. Het advies van de makelaar is vrijblijvend, niemand wordt gedwongen te verhuizen. Het kan ouderen echter wel meer inzicht geven in de mogelijkheden die er zijn. Ook kan de makelaar tips geven voor het organiseren van de verhuizing. De kosten van de verhuizing zijn voor de bewoner zelf.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186991579″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Leiden Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×