Leidse uitgever start satirisch blad

4

De Leidenaar Hans van Brussel, oud-uitgever van HP/De Tijd, komt dit jaar met een satirisch blad. Daarin wordt niet alleen de politiek op de korrel genomen, maar wordt bijvoorbeeld ook de islam behandeld. “Maar we maken wel gebruik van tweerichtingsverkeer,”, aldus Van Brussel. “Ik wil ook dat Turken en Marokkanen uit de journalistieke wereld leeglopen over de Nederlandse samenleving.”

 

“Het blad moet echt lachen worden,” zei de uitgever in Nieuws071 op Sleutelstad FM. “Al moet je na Parijs wel goed nadenken wat echt lachen is voor bepaalde bevolkingsgroepen.” Het eerste exemplaar van het satirische blad verschijnt waarschijnlijk deze zomer. Er zal worden samengewerkt met de redactie van www.torpedomagazine.nl. “Grote kans dat Torpedo ook de naam van het blad wordt,” aldus Van Brussel.

Van Brussel maakte al eerder de satirische bladen PIM (Politiek Incorrect Magazine) en de glossy’s Geert (over Geert Wilders) en Maxima (over de toenmalige prinses).

Delen

4 reacties

  1. Greetje van Gruting op

    Succes Hans. Vergeet niet dat satire per definitie niet altijd door iedereen wordt gewaardeerd. Dat was vroeger ook zo en is door gebeurtenissen in Parijs niet anders. Dat mag echter nooit een reden zijn om mensen,groepen, instituten, situaties etc. niet op de hak te nemen. De aard en mate waarin de humor van de satire wordt gewaardeerd bepaalt de marktwaarde van jouw nieuwe blad.
    Ik ben benieuwd. Leiden kan wel wat satire gebruiken.

Over de auteur

Je bent nu offline