Van links naar rechts: Royce Zaadnoordijk, Maurice de Haan, Jamiro Elabeidi en Jeroen Reijman, de nieuwe recordhouders op de 4 x 200 meter. (Foto: Leiden Atletiek).

Nederlands record junioren Leiden Atletiek

Zaterdag heeft een viertal junioren van Leiden Atletiek het Nederlands record voor clubteams op de 4 x 200 meter verbeterd. Deze estafette was het slotstuk van de eerste dag van het indoorweekend van AV PEC 1910 in Omnisport in Apeldoorn. De aanvankelijk geplande teams van B- en A-junioren werden door kleine blessures door sprintcoach Martijn de Lange samengevoegd tot een team. Jamiro Elabeidi gaf als startloper het stokje vlot door aan Royce Zaadnoordijk. Die wisselde eveneens scherp op Maurice de Haan. De laatste wissel was even spannend want Jeroen Reijman greep heel even mis, maar herstelde zich razendsnel. De eerstejaars B-junior nam met forse voorsprong de slotronde voor zijn rekening en bracht in 1.30.72 het stokje over de finish. Een ruime verbetering van het oude record dat met 1.32.32 op naam stond van AAV’36 uit Alphen aan den Rijn.

Het was voor ieder van de Leidse lopers een mooie afsluiting van een dag waarin het ene na het andere record was gesneuveld. Jeroen Reijman deed dat op de 60 meter horden waarop hij in de finale 5e werd in 8.69. Jamiro Elabeidi werd 2e op de 60 meter in 7.06, een nieuw persoonlijk record. Royce Zaadnoordijk en Maurice de Haan zorgden voor vuurwerk op de 400 meter. De eerstejaars A-jongens namen het hierin op tegen Nederlands kampioen Ivar Moinat. Royce liep voor het eerst een indoorwedstrijd en had goed in zijn oren geknoopt dat hij snel moest starten om in de krappe bochten voorin te komen. Hij nam zelfs de leiding, maar werd in de laatste ronde voorbijgelopen door Moinat. Dat kon de pret nauwelijks drukken want met 50.02 verpulverde hij niet alleen het indoorclubrecord dat op 52.35 stond op naam van Maurice, hij was ook sneller dan zijn outdoortijd van afgelopen zomer. Maurice dook op zijn beurt met 51.08 zelf ook heel dik onder zijn oude clubrecord. Deze prestaties zijn een prachtige opmaat naar het Nederlands kampioenschap voor junioren dat in het laatste weekend van februari eveneens in Apeldoorn wordt gehouden.

Twee weken eerder zullen Stan Does en Lucinde Wiersema aantreden bij de meerkampkampioenschappen. Zij testten zich vandaag in Apeldoorn op verschillende onderdelen. Lucinde sprong onder andere 1.60 meter hoog en stootte de kogel 12.66 meter ver. Stan Does was wel tevreden over zijn 8.80 op de 60 meter horden, maar minder over de 6.18 meter bij het verspringen en 1.80 meter bij het hoogspringen.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×