Zaterdagavond wordt in het islamitisch centrum Imam Malik een lezing over radicalisering gehouden. Niet alleen de oorzaken komen aan bod, ook gaat imam Azzedine Karrat in op het herkennen van de symptomen en het genezen. (Foto: PR).

Lezing over radicalisering bij moskee Leiden Noord

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/188289588″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Abdelhamid Bouzzit van de Imam Malik moskee over de bijeenkomst van aanstaande zaterdag. Ook burgemeester Lenferink zal daar het woord voeren.

Aanstaande zaterdag, 31 januari, organiseert islamitisch centrum Imam Malik in Leiden Noord een Nederlandstalige lezing over radicalisering. Aan bod komen oorzaken, symptomen en genezing. De lezing in de moskee aan de Nieuwe Marnixstraat wordt gegeven door imam Azzedine Karrat van de Essalaam Moskee in Rotterdam en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Imam Azzedine Karrat sprak kort na de aanslagen al zijn afschuw uit over de ‘gruwelijke misdaden’. (video: RTV Rijnmond)

De bijeenkomst wordt georganiseerd naar aanleiding van gebeurtenissen zoals de aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo en de daardoor ook in Nederland opgelopen spanningen.

malik

De lezing begint zaterdag om 19.00 uur (inloop 18.30 uur). Parkeren kan gratis. Zowel mannen en vrouwen zijn welkom, maar zitten wel gescheiden van elkaar. Bij reguliere thema-avonden zitten mannen en vrouwen inderdaad gescheiden in de moskee, maar nu de komende lezing door de massale belangstelling een openbaar evenement is geworden, zitten mannen en vrouwen gewoon bij elkaar, zo laat het moskeebestuur weten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×