Wouter Ydema mag zich het komende jaar stadsdichter van Leiden noemen. (Foto: J.P. Kranenburg).

Stadsdichter: Wouter Ydema volgt Jaap Montagne op

Wouter Ydema is gisteravond uit vier kandidaten gekozen tot nieuwe stadsdichter van Leiden. Hij volgt Jaap Montage op die de functie vervulde sinds het Leids Dichtersgilde hem in augustus 2010 tot stadsdichter uitriep. Montagne zou eigenlijk één jaar stadsdichter blijven, maar de afgelopen jaren werd er niet heel actief gezocht naar een opvolger. Daar kwam afgelopen najaar verandering in. De Stichting Leids Literair Landschap schreef in oktober een wedstrijd uit. Dichters uit de Leidse regio konden zich aanmelden voor het stadsdichterschap. Er volgden enkele voorrondes en gisteravond was de finale bij de Openbare Bibliotheek in de Nieuwstraat.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/189085785″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/189086138″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Naast Ydema waren ook Christiaan van Tol, Frank Fabian van Keeren en Ferdinand van Heijningen in de race om stadsdichter te worden. De winnaar werd gezamenlijk gekozen door het publiek en de driekoppige vakjury die bestond uit scheidend stadsdichter Jaap Montagne, eigenaresse Willeke van der Meer van boekhandel Kooyker en kunstredacteur Theo de Witt van het Leidsch Dagblad.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185902056″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Twee weken geleden vertelde Wouter Ydema bij Sleutelstad FM waarom juist hij de nieuwe stadsdichter zou moeten worden.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×