Faillissement De Volharding uitgesproken

16

Club-Restaurant De Volharding is failliet. Afgelopen week sprak de rechtbank in Den Haag het faillissement uit van het restaurant dat slechts anderhalf jaar geleden de deuren opende aan de Haven in Leiden.

De Volharding bestond uit een hippe lounge-bar, een restaurant en een grand café met terras. Erboven werden hotelappartementen verhuurd.

Delen

16 reacties

 1. Is zeer treurig. Eigenaar Patrick zit momenteel echt in de hoek waar de klappen vallen. Ik wens hem veel sterkte.

 2. Misschien er veel te veel horeca in Leiden en zullen er ook in andere hoeken klappen gaan vallen.

 3. Het verbaast mij niet zo. De locatie is prachtig. Maar als je op die plaats geen naam weet op te bouwen en je duidelijk weet te onderscheiden (niet zozeer door het plaatsen van wanstaltige kunststof schemerlampen op het terras overigens) dan red je het niet. Van de passanten moet je het daar niet hebben. Afgezien daarvan is het wel een moeilijke tijd. Dat is waar.

 4. locatie prachtig, maar binnen over smaak/interieur valt wat over te zeggen, en in het cafe eten was LOUD, de haven kant restaurant daarentegen goed. eten was NIET top (heb er meerdere keren gegeten), maar wel OK, en dat is nu net waar tegenwoordig oa de schoen knelt, je moet eruit springen anders kun je het vergeten. (“crisis” daar gelaten)

 5. Jammer dat er altijd mensen zijn die het leuk vinden om iemand af te kraken! Maar de gemeente Leiden is mede schuldig dat veel ondernemers het moeilijk hebben, met al die regeltjes wat wel en niet mag. De gemeente Leiden bepaald hoe jij je terras wil plaatsen gelukkig zijn er bedrijven zoals Dok2 die denken bekijk het maar en voeren hun plan uit zoals ze het willen. Maar zodra je een jaar draaid komt de fiscus kijken en dan ken je flink gaan betalen want genade kennen deze figuren niet. Wens Patrick veel sterkte toe in deze tijd!!

 6. Gek hè, Walter, dat de gemeente wil bepalen hoe de openbare ruimte wordt gebruikt en dat ze daarvoor regels wil opstellen. En wat is het mooi dat een ondernemer altijd nog de overheid de schuld kan geven wanneer het niet gaat zoals hij had gehoopt, in plaats van zijn eigen inschattingen en beslissingen eens (zelf)kritisch onder de loep te nemen.
  Er is in Leiden heel veel horeca, waaronder te veel van hetzelfde en veel amateuristisch gevoerde zaken, en de concurrentie is moordend. Dan gaan er bedrijven op de fles. Misschien beter en langer nadenken voordat een horacagelegenheid wordt begonnen of overgenomen, en het eventueel niet doen.

 7. een Leids burger op

  Ondernemen brengt altijd risico met zich mee. Dat is nu eenmaal inherent aan ondernemen. Jammer voor deze ondernemer dat het dit keer niet gelukt is. De schuld bij de regelgeving van de gemeente neerleggen is een beetje flauw. Als iets meer soepelere regelgeving het verschil zou uitmaken tussen net blijven bestaan of ondergang is het eigenlijk toch al een verloren zaak.

  Toch heeft mij het eigenlijk altijd een beetje verbaasd als ik zag dat er steeds weer meer horeca kwam en de markt daarvoor kennelijk nog niet verzadigd was.Leiden heeft relatief veel horeca t.o.v. andere zaken. Blijkbaar is (of moet ik zeggen was? ) er voor al die horeca “een markt”: kijk ’s zomers maar eens op de terrasjes e.d. Mogelijk heeft hier echter toch ook de locatie een rol gespeeld.De locatie is toch ietwat afgelegen en dan moet je je inderdaad duidelijk kunnen onderscheiden van anderen bij zoveel horeca.

Je bent nu offline