Voorlopig kan ook bij de Leidse vestiging van V&D de vlag uit. De warenhuisketen lijkt gered. (Archieffoto: Chris de Waard).

Faillissement V&D voorlopig afgewend

V&D blijft voorlopig bestaan. Vanmiddag is er een akkoord gesloten tussen aandeelhouder Sun Capital, de banken en de eigenaren van het vastgoed waarin de warenhuizen zijn gevestigd. In het NRC zegt topman Don Roach dat V&D door de overeenstemming gered is: “De werkgelegenheid is hierdoor behouden en V&D blijft een vertrouwd onderdeel van het straatbeeld.”

De warenhuisketen heeft nog geen akkoord met de vakbonden. V&D wil de lonen van de ruim 10.000 werknemers korten met 5,8%. V&D wil verder praten met de bonden om alsnog overeenstemming te bereiken over een loonkostenverlaging.

Leiden vroomdreesmann


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×