Ashley North (tweede van links) heeft namens de Leidse GroenLinks-fractie schriftelijke vragen gesteld over de achterstand in het uitkeren van geldbijdragen door Balie Minimabeleid. (Foto: PR GroenLinks).

Balie Minimabeleid tijdelijk dicht

De Leidse GroenLinks-fractie heeft ongerust gereageerd op het nieuws dat veel aanvragers van sociale regelingen nog wachten op het verkrijgen van hun geldbijdragen. De gemeente schreef in de Stadskrant van deze week dat de balie Minimabeleid van 9 tot 20 februari tijdelijk gesloten is. Dat komt doordat er sinds eind 2014 meer aanvragen voor regelingen binnenkomen dan dat er tijdig kunnen worden verwerkt. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld.

GroenLinks is blij dat de balie tijdelijk dicht gaat om de achterstanden in te halen. “Wij vinden het spijtig dat een noodoplossing nodig is, maar zijn blij dat die gezien de problemen wel getroffen wordt”, schrijft GroenLinks-raadslid Ashley North.

Schriftelijke vragen

Het bericht riep wel vragen op bij GroenLinks. “Het gaat hier immers om geldbijdragen voor mensen die er alles aan doen om de eindjes aan elkaar vast te knopen”, aldus Ashley North in de schriftelijke vragen. De partij vraagt voor de gedupeerden opheldering over de achterstand. “Voor wie krap bij kas zit is het immers een hard gelag om langere tijd te moeten wachten op zijn financiële bijdrage”, stelt North.

GroenLinks wil onder andere weten wat het tijdelijk sluiten van de balie Minimabeleid betekent voor mensen die in deze periode vragen hebben omtrent hun sociale regelingen en advies of begeleiding nodig hebben van de balie. Daarnaast wil gemeenteraadsfractie weten hoeveel aanvragen er voor regelingen de laatste tijd heeft binnengekregen. Ook wil de partij weten hoeveel aanvragers op dit moment nog wachten op hun bijdragen en hoelang zij al wachten.

Politiek raad071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×