Molen de Put nog niet akkoord met plannen Singelpark

1

Er wordt vandaag in de raadsvergadering gestemd voor het definitief maken van het plan Singelparkproject-Park molen De Put. Hier begint, als het meezit, in oktober dit jaar de aanleg van het Singelpark. Molenaar Jorinde Vroeijenstijn is verbaasd dat de raad dit plan nu al definitief wil maken, “wij zijn nog in gesprek met een beleidsmedewerker van de gemeente, op 16 september hebben we zelfs nog een afspraak”. De molenaar heeft alle raadsleden een mail gestuurd met het verzoek het besluit uit te stellen.

Het plan, zoals het er nu ligt, heeft nog een aantal haken en ogen volgens Jorinde Vroeijenstijn. Zo staat er in het plan dat het binnen bolwerk van de molen vergroend zal worden. “Daar zijn wij als molenaars zeer op tegen, dit belemmert namelijk de rolstoelingang”, aldus Vroeijenstijn. Ook staat er in het plan dat er een lantaarn moet verdwijnen, “daardoor zou het een donker hoekje worden, wat overlast voor buurtbewoners kan veroorzaken”.

Bomenkap

Op twee kaarten (hieronder weergegeven, met commentaar van molenaar Jorinde Vroeijenstijn) staat aangegeven hoe de situatie nu is, en wat er moet veranderen. In het kaartje van de huidige situatie staat opmerkelijk genoeg een boom aangegeven, die daar in werkelijkheid niet staat. “Zo lijkt het op papier alsof de gemeente twee bomen gaat kappen, terwijl het er in werkelijkheid maar één is. Statistisch gezien lijkt het dus alsof de gemeente heel erg zijn best doet de molenbiotoop te verbeteren, terwijl dit in werkelijkheid niet zo is”, aldus Jorinde Vroeijenstijn.

Delen

1 reactie

  1. Ja, ik begrijp wel dat dit minimaal een ton gaat kosten. Het gebied wordt zoveel groener, dat je je best moest doen om te zien wat er straks veranderd is. Snap de gemeente in deze niet zo, maar dat zal ongetwijfeld aan mij liggen 🙁

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline