De Leidse sportprijzen voor 2014 werden afgelopen avond uitgereikt tijdens een zinderend gala in de Aalmarktzaal. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Beste Leidse sporters gehuldigd

In een overvolle Aalmarktzaal zijn vanavond de Leidse sportprijzen uitgereikt. De beste sportman van 2014 werd basketballer Worthy de Jong (ZZ Leiden), de beste sportvrouw sprintster Tessa van Schagen (Leiden Atletiek) en de prijs voor de beste sportploeg van 2014 ging naar de waterpolo-dames van ZVL BAM. Hun coach, Koen Plasmeijer, werd – opnieuw – coach van het jaar.

lsp

Verder was er nog een prijs voor de beste aangepaste sporter. Die was voor Annika van der Meer vanwege haar prestaties bij Cycling en skiën. Tenslotte reikte de Leidse Sportfederatie, die de verkiezing jaarlijks organiseert, ook nog een ereprijs uit. Die ging naar topsportcoördinator Tjeerd Scheffer.

Aanmoedigingsprijzen waren er voor Noah Schutte en de junioren van Leiden Atletiek Joyce van den Berg en Jeroen Oortwijn.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×