Burgemeester opent eerste Erfgoedcafé Leiden

Volgende week donderdag, 5 maart, opent het Erfgoedcafé Leiden voor de eerste keer zijn deuren. Het Erfgoedcafé Leiden is een initiatief om op een laagdrempelige manier historisch geïnteresseerden bij elkaar te brengen en vindt vier tot vijf keer per jaar plaats, steeds op een andere locatie. Het eerste Erfgoedcafé is bij Burgy Bouwbedrijf. Burgemeester Henri Lenferink opent de bijeenkomst.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/192599866″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Wilbert Hettinga vertelt aan Melle Tuik over het Erfgoedcafé Leiden. Een nieuw initiatief dat op 5 maart van start gaat.

Dat geschiedenis leeft in Leiden, blijkt wel uit de vele historische verenigingen die Leiden rijk is. Het Erfgoedcafé is daar een aanvulling op. Het Café is er voor alle historisch geïnteresseerden, voor organisaties of particulieren. Het Erfgoedcafé wil iedereen met historische belangstelling bijeenbrengen om kennis en kunde over het zorgvuldig omgaan met het Leids erfgoed te delen en te verrijken. Ook wordt met het Erfgoedcafé de kennis over de geschiedenis van de stad bevorderd.

Klassiek bouwen
Het Erfgoedcafé vindt steeds op locatie plaats. In iedere bijeenkomst staat een thema centraal met betrokkenheid van de gastheer of gastvrouw. Voor het eerste Erfgoedcafé opent Burgy Bouwbedrijf de deuren van zijn werkplaats. Als gecertificeerd restauratiebouwbedrijf is Burgy gespecialiseerd in het restaureren van monumenten en historische bouwwerken. Dit Leidse bedrijf heeft al vele klassieke bouwprojecten in de regio, maar ook daarbuiten, uitgevoerd. Directeur Kasper Burgy en zijn medewerkers vertellen tijdens rondleidingen door de werkplaats over hun handelsmerk ‘klassiek bouwen’

Zeepkist
Personen en organisaties die tijdens de bijeenkomst iets willen mededelen, kunnen plaatsnemen op de zeepkist. In een boodschap van maximaal twee minuten kunnen zij bijvoorbeeld evenementen aankondigen of een oproep doen voor vrijwilligers of bestuursleden voor hun organisatie.

Programma 5 maart
16.30 uur: inloop met een hapje en een drankje
17.00 uur: officiële opening Erfgoedcafé Leiden door burgemeester Henri Lenferink
17.15 uur: korte presentatie door Kasper Burgy, aansluitend rondleidingen door de werkplaats
18.00 uur: zeepkist
18.15 uur: gelegenheid tot napraten
19.00 uur: einde

Aanmelden
Meer informatie is te vinden op www.erfgoedcafeleiden.nl. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de site.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×