(Foto's: Emile van Aelst).

Veel belangstelling voor discussie met Aboutaleb

Afgelopen vrijdagavond kwam de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb naar Leiden. In Het Gebouw in Leiden Noord sprak hij over de ‘Hollandse Droom’. Ruim 200 mensen waren afgekomen op de bijeenkomst waarbij het publiek via smartphone kon reageren op diverse stellingen.

Het was nog even spannend of Aboutaleb ook daadwerkelijk aanwezig zou kunnen zijn. Hij zat immers een aantal dagen in Washington waar hij in het Witte Huis deelnam aan een conferentie over de aanpak van radicalisering. Voordat hij naar Leiden kwam, mocht de Rotterdamse burgemeester ook nog opdraven bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door, maar even na half negen kwam hij dan toch de zaal binnen, waar hij het publiek trakteerde op een bevlogen en duidelijke toespraak over zijn mening over jihadstrijders.

Aansluitend ging hij in discussie met de zaal en ook na afloop nam hij ruim de tijd om met bezoekers te praten en op de foto te gaan. Opvallend was dat er relatief veel buitenlandse jongeren in de zaal zaten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×