Werkbezoek Klijnsma aan Leiden op Europese Banendag

Het is vandaag ‘Europese Banendag’. Een speciale actiedag in de strijd tegen jeugdwerkloosheid. Vanmorgen maakte PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend dat Nederland bijna 18 miljoen euro extra krijgt uit het Europees Sociaal Fonds. Met dat geld kunnen projecten om jeugdwerkloosheid te bestrijden worden verlengd. Ook kan het worden ingezet voor nieuwe projecten.

Reportage werkbezoek met achtereenvolgens Jetta Klijnsma, directeur Sheng Li Huang van restaurant Kasual en Chrissie van der Meijden van DZB.

De Leidse regio is één van de 35 arbeidsregio’s in Nederland waar de jeugdwerkloosheid wordt aangepakt met een aantal gerichte projecten. Onze regio scoort met die aanpak van de jeugdwerkloosheid het beste van heel Nederland. Momenteel zijn er in Leiden 202 jongeren met een bijstandsuitkering. In de regio gaat het om circa 500 mensen. Voor 2015 heeft re-integratiebedrijf DZB er een opgave bij. Door het van kracht worden van de Participatiewet per 1 januari jongstleden is de instroom bij de sociale werkvoorziening teruggebracht tot een derde van wat het was. Alle andere mensen die eerder in aanmerking kwamen voor beschut werk, moeten nu ook zoveel mogelijk bij reguliere werkgevers aan de bak.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline