(Foto: PR).

Lezing Willem Otterspeer over W.F. Hermans

Opmaak 1

Op donderdag 19 maart geeft Willem Otterspeer een lezing bij Van Stockum in Leiden over het tweede deel van de biografie van W.F. Hermans: De zanger van de wrok Deel 2 (1953-1995). In ‘De mislukkingskunstenaar’, het eerste deel van zijn Hermans-biografie, schetste Otterspeer het beeld van een schrijver die zijn ambities telkens zo hoog opschroefde dat hij wel moest falen. Deze georkestreerde mislukkingen bleken een inspirerend effect te hebben op zijn creativiteit en schrijverschap.

In dit tweede en laatste deel van de biografie laat Otterspeer zien hoe de rancune zich een weg vreet in het leven van Willem Frederik Hermans. De ene na de andere vriend wordt de deur gewezen, zijn wetenschappelijke carrière lijdt schipbreuk en ook zijn persoonlijke leven brandt op in toenemende eenzaamheid. De verhuizing, begin jaren zeventig, naar zijn geliefde Parijs verergert die eenzaamheid alleen maar. Angst en achterdocht, wrok en wraak vormen de definitieve determinanten van zijn bestaan.

Willem Otterspeer (1950) is hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Leiden.

Datum: Donderdag 19 maart 2015
Tijdstip: 19.00 uur
Locatie: Boekhandel Van Stockum, Breestraat 113, 2311 CL Leiden
Toegang: Gratis

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×