De Leidse dichter Han Ruijgrok in de radiostudio van Sleutelstad 93.7 FM.

Unieke samenwerking tussen Han Ruijgrok en Barbara van Druten

zinnenopeenschoonheid

‘Zinnen op een Schoonheid’ is de prikkelende titel van de nieuwe bundel van de bekende Leidse dichter – en Sleutelstad-presentator – Han Ruijgrok. Schoonheid en al of niet beantwoorde liefde zijn de belangrijkste thema’s. In 34 gedichten toont Ruijgrok toont zich een scherp observator van het dagelijks leven. De beelden van Barbara van Druten ondersteunen de gedichten en zorgen voor een extra poëtische sfeer.

Han Ruijgrok debuteerde in 2001 met de bundel ‘Uit het groene hart gegrepen’. Hij volgde workshops bij Ilja Leonard Pfeijffer en bij Elly de Waard. In 2010 leverde hij op verzoek van Galerie Rien van der Nat 15 gedichten, waarbij Van der Nat 5 etsen maakte. Han organiseert verschillende podia en treedt ook zelf regelmatig op.

Barbara van Druten studeerde Visuele Communicatie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en volgde Illustratieve Vormgeving aan de VSUP, de kunstacademie in Praag. Zij schreef en illustreerde de kinderboeken ‘Mijn papa woont in Afrika’ en ‘Hallo wie ben jij?’. Haar werk exposeerde ze onder meer in Edinburgh, Barcelona, Miami, Frankfurt, Sevilla en Milaan.

De nieuwe bundel wordt gepresenteerd op zaterdag 7 maart in Koetshuis De Burcht. Om 15.15 uur zal Han de eerste bundel overhandigen aan dichter en plaatsgenoot Ilja Leonard Pfeiffer. Aansluitend zullen Barbara en Han hun bundel signeren.

De dichtbundel is te koop voor € 19,95 en wordt uitgegeven door de Leidse Uitgeverij De Muze.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×