Stichting WellHaLo organiseert morgen een benefietconcert in Qbus. (Foto: PR).

Benefietconcert voor Gambia in Qbus

In concertzaal Qbus wordt morgen een benefietconcert georganiseerd voor Gambia. Het geld gaat naar de organisatie WellHaLo, een stichting met als doel schoon drinkwater te leveren aan de Gambiaanse bevolking.

De deuren van de Qbus gaan om 20.00 uur open. Er zijn optredens van (lokale) bands als Maximum Overdrive, Straight Up Hogs en Bluezofeel. De presentatie wordt verzorgt door Fons Delemarre. De benefietavond is om 01.00 uur afgelopen.

Oprichter van Stichting WellHaLo Loes Koenen was zondag te gast in ons programma Cultuur071. Zij is in Gambia geweest en was geschokt door de situatie. “Toen ik terugkwam in Nederland dacht ik: ‘Ik kan dit niet aan me voorbij laten gaan'”, vertelt Koenen.

Kaarten voor het benefietconcert zijn voor 8 euro te koop bij Velvet Music, Plato en Café de Tregter. Op de avond zelf gaan de kaarten voor 9 euro over de toonbank.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/192592397″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: 2015-02-21 Cultuur071 met Ton van der Meer, Loes Koenen en Mark Horton.

Cultuur Qbus


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×