Ohad Toffler (rechts) is de drijvende kracht achter Positive Debt. (Foto: PR).

Studenten Universiteit Leiden helpen moeders in Oeganda

Leidse studenten International Studies hebben in samenwerking met studenten aan de Kyambogo University in Oeganda, een eigen NGO (non-governmental organisation) opgezet. Dat meldt Universiteit Leiden op haar website. De organisatie ‘Positive Debt’ helpt alleenstaande moeders in het Afrikaanse land met microkredieten.

Student Ohad Toffler is de drijvende kracht achter Positive Debt. In zijn kerstvakantie reisde hij af naar Oeganda om kennis te maken met het Oegandese deel van de organisatie. Ook maakte hij kennis met de alleenstaande moeders die zij gaan helpen.

Het idee

Via acties en donaties wil de organisatie geld ophalen. Dit geld wil Positive Debt vervolgens uitlenen aan de alleenstaande moeders en de geldcirculatie in Oeganda houden. “Een simpel doch krachtig idee”, schrijft de organisatie op haar Facebook-pagina.

Positive Poetryslam

Op zaterdag 7 maart organiseert Positive Debt de tweede editie van Positive Poetryslam. Een avond met po√ęzie en live muziek. Al het geld dat bij het evenement wordt opgehaald gaat naar Oeganda.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×