Typhoon eerste naam Werfpop

De eerste naam van het festival Werfpop is bekend, namelijk de Nederlandse rapper Typhoon. Dat heeft de organisatie via Facebook bekendgemaakt. Het gratis festival in het Leidse Hout vindt dit jaar plaats op zondag 12 juli.

De Nederlandse rapper brak vorig jaar door met zijn tweede album ‘Lobi Da Basi’. Dit seizoen is Typhoon de huisband van De Wereld Draait Door. Hij geeft daar elke vrijdag met zijn band een muzikale omlijsting aan de actualiteit. Typhoon is dit voorjaar tevens te zien op Paaspop, Pinkpop, Dauwpop en Bevrijdingspop.

Het is dit jaar de 34e keer dat Werfpop wordt georganiseerd. Het gratis festival beleefde vorig jaar haar drukste editie. Het feest telde naar schatting van de politie tussen 22.000 en 24.000 bezoekers.

Videofragment: Typhoon – De Hemel Valt. 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline