(Foto's: Chris de Waard).

Burgemeester neemt eerste exemplaar Leiden 40-45 in ontvangst

Burgemeester Lenferink nam vanmiddag in de Faculty Club van het Academiegebouw aan het Rapenburg het eerste exemplaar in ontvangst van het boek Leiden 40-45. Het boek werd geschreven door de Leidse historici Hans Blom en Alphons Siebelt. Die laatste heeft enorm veel feiten en verhalen verzameld over de oorlogsjaren. Die zijn onder andere samengebracht op de website www.onderduikers.nl. In het boek staan onder meer tientallen nooit eerder gepubliceerde foto’s uit die oorlogsjaren in Leiden.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194528623″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Voordat burgemeester Lenferink het boek in ontvangst nam, gaf Blom een inleiding waarbij onder meer enkele  voorgangers van Lenferink voorbij kwamen. Burgemeester Adriaan van de Sande Bakhuyzen bijvoorbeeld die aan het begin van de oorlog werd vervangen door N.S.B.-burgemeester Raimond Nazaire de Ruijter van Steveninck die Leiden in die oorlogsjaren bestuurde.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194528443″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Het boek Leiden 40-45 is vanaf vandaag te koop bij boekhandels in Leiden en omgeving. Ook fotozaak Nico van der Horst in de Doezastraat verkoopt het boek.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194528266″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×