Niet alleen aan de informatie buiten de bus wordt gewerkt. Sinds gisteren worden sommige halteplaatsen ook in het Engels omgeroepen.

Reizigersinfo busstation in augustus weer actief

De reizigersinformatie boven het busstation bij Leiden Centraal wordt in augustus weer aangezet. De digitale infoborden gingen ruim twee jaar geleden uit toen Arriva de busconcessie won van ConneXXion. De informatie is niet alleen aan de stadszijde van het station niet in orde. Aan de zeezijde worden haltes en infoborden nog steeds aan het zicht onttrokken door de steigers en hekken die nog steeds om het gebouw Level heen staan. De gemeente is er namelijk niet van overtuigd dat de glazen pui van het gebouw veilig genoeg is om ze weg te halen. In 2013 vielen er glazen platen uit de gevel naar beneden. Het systeem aan de voorzijde wordt de komende tijd in orde gemaakt. De kosten worden door de provincie betaald.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194526749″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Het busstation verhuist overigens op termijn naar de achterzijde van het station. Volgens wethouder Strijk duurt dat nog wel tot 2020. Op welke plek precies is nog niet bekend. Daar wordt over gesproken met het LUMC dat eigenaar is van de grond daar.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×