Stadsbestuur wil af van Leidenaartjes

sleutelpaal

Als het aan de gemeente ligt, verdwijnt het overgrote deel van de circa 18.000 haveloze ‘leidenaartjes’ uit het straatbeeld. De paaltjes zijn in het verleden massaal neergezet om bijvoorbeeld auto’s te weren. Volgens wethouder Laudy zijn ze destijds vaak zonder nadenken neergezet in onvoorstelbare hoeveelheden.

“We zijn al begonnen met het weghalen van die bruine vieze leidenaartjes. Bijvoorbeeld bij de Haven en de Kaasmarkt. De paaltjes staan meestal scheef, er groeit onkruid tegen aan, de verf bladdert er vanaf. Ik denk dat ze op heel veel plekken weg gehaald kunnen worden.” Laudy wijst er ook op dat de gemeente stopt met het chemisch bestrijden van onkruid. “Dat gaat dus weliger tieren dan ooit. Overbodige objecten waar dat onkruid tegenaan groeit, moeten we dus zoveel mogelijk weghalen.” Naast paaltjes, worden ook andere zaken uit de stad weggehaald. Met mos begroeide bankjes langs het water van de Oude Vest bijvoorbeeld.

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194526836″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Ook moet de stad volgens Laudy teruggegeven worden aan de inwoners. Die krijgen meer dan voorheen de mogelijkheid om bijvoorbeeld hun woonomgeving zelf te gaan beheren. Daartoe worden dan convenanten afgesloten met de buurten. Ook komt er meer ruimte voor inwoners om eigen meubilair neer te zetten. Het moet  volgens de wethouder allemaal leiden tot een schonere stad die meer bruist.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/37669104″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×