Lijsttrekker Ron Hillebrand van de PvdA Zuid-Holland (links) overhandigt zijn Deltaplan Fiets aan directeur Hugo van der Steenhoven van de Fietsersbond. (Foto's: Maarten Mulder).

PvdA Zuid-Holland lanceert fietsplan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De PvdA Zuid-Holland heeft vanmiddag in Leiden het Deltaplan Fiets overhandigd aan Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond. De partij wil zich hard maken voor de realisatie van 48.000 nieuwe stallingen voor fietsen rondom de treinstations in de provincie de komende vier jaar, waarvan 20.000 in Leiden. Het Rijk betaalt via ProRail de helft van de benodigde 120 miljoen euro aan bouwkosten vanuit het Actieplan Fietsparkeren. “De provincie zou de andere helft voor haar rekening moeten nemen”, vindt lijsttrekker Ron Hillebrand. “De provincie heeft namelijk geld zat. Er staan tientallen miljoenen op de bak omdat we de afgelopen jaren te zuinig zijn geweest”.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194964823″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

“Meer dan 500.000 mensen in Zuid-Holland nemen dagelijks de trein, een aantal dat alleen maar verder zal gaan toenemen”, vertelt Hillebrand tijdens de presentatie. “De helft van deze reizigers komt met de fiets naar het station. Volgens onderzoek is een fietser gemiddeld zes minuten kwijt aan het vinden van zijn of haar fiets bij het station. Wij besteden kostbare werktijd aan het zoeken naar onze fiets. Dat moet anders, al kunnen we het maar halveren.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194964785″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Van de gemeenten wordt in ruil voor de provinciale hulp gevraagd om te investeren in betere fietspaden en parkeervoorzieningen bij andere belangrijke bestemmingen in de stad. Ook wil de PvdA dat de provincie met de gemeenten de mogelijkheid onderzoekt de exploitatie van bewaakte stallingen te laten vervullen door mensen met een arbeidshandicap of langdurig werklozen.

Leiden Politiek Regio ps2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×