Van Ojik (links) met leden van de wijkraad Stevenshof en de Vereniging van de Oostvlietpolder

GroenLinks: "Rijnlandroute schadelijk en overbodig"

Afgelopen zaterdag was fractieleider Bram van Ojik (GroenLinks) in de Leiden. Hij bezocht onder meer de Stevenshof om te protesteren tegen de aanleg van de Rijnlandroute, die de A4 met de A44 moet verbinden. Deze Rijnlandroute vormt voor GroenLinks een belangrijk thema voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen.

“Overal in Nederland zijn er Rijnlandroutes. De openbare ruimte slibt steeds meer dicht met onnodig, overbodig asfalt”, aldus Van Ojik. “Bij steeds minder politieke partijen zijn natuur, milieu en openbaar groen in goede handen. GroenLinks is het duurzame antwoord op hun grijze politiek.”

De landelijk leider van GroenLinks werd bij de demonstratie vergezeld door de wijkraad Stevenshof en de Vrienden van de Oostvlietpolder. Beide groepen zijn bezorgd over eventuele gevaren voor de volksgezondheid, en over de schadelijke gevolgen voor natuur en milieu die de route zal veroorzaken.

Politiek Regio RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×