De Leidse traumachirurg Arthur Niggebrugge bracht vorige week zijn eerste thriller uit. Hij heeft de smaak te pakken, want inmiddels heeft hij de eerste drie hoofdstukken klaar van zijn tweede boek. (Foto: PR).

Leidse traumachirurg Arthur Niggebrugge schrijft thriller

niggebrugge

De Grote Heelmeester. Zo heet het eerste boek van de Leidse traumachirurg Arthur Niggebrugge. Afgelopen woensdag kreeg hij zelf het eerste exemplaar overhandigd van schrijver Tomas Ross. Een vriend van Niggebrugge. “Magisch en meeslepend,” zo luidt de aanbeveling van Ross. Ook het feit dat Karakter Uitgevers brood zag in het debuut van Niggebrugge zegt wel iets over de kwaliteit. “Ik had me er helemaal op ingesteld dat ik het zelf zou moeten uitgeven, want ik kon me niet voorstellen dat er een uitgever interesse zou hebben,” lacht Niggebrugge.

 

Arthur Niggebrugge presenteerde ‘De Grote Heelmeester’ woensdag op zijn werk. Het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. (Foto: PR).

 

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/195174804″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

De Grote Heelmeester is een fictief verhaal met autobiografische elementen. De hoofdrolspeler is een chirurg die, net als Niggebrugge, naar Afrika vertrekt om daar te gaan opereren. Ook voor alle operaties die worden beschreven, put Niggebrugge uit zijn eigen carrière. Het verhaal begint overigens in Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×