(Foto: Toon van der Poel).

Politie maakt jacht op vier daders van woningoverval

Bij de overval, maandagavond in Rijnsburg, zijn een 73-jarige man en een 68-jarige vrouw gewond geraakt. Rond 20.30 uur belden twee vrouwen aan bij de woning aan de Oegstgeesterweg. Toen de 68-jarige vrouw de voordeur opende, zeiden de twee dat zij een pakketje voor iemand kwamen afgeven. Vrijwel direct erna kwamen er twee mannen aan en drong het viertal de woning van het echtpaar binnen.

De 73-jarige man werd op de bovenverdieping gekneveld achtergelaten terwijl de vier overvallers het huis doorzochten. Nadat de vier overvallers de woning hadden verlaten, wist de man zich te bevrijden en via een zijraam op de eerste verdieping kon hij hulp inroepen.

De overvallers zijn er met een nog onbekende buit vandoor gegaan.

Signalementen
Dader 1 is een goed verzorgde blanke vrouw, tussen de 20 en 25 jaar oud. Zij is ongeveer 1.70 meter lang en heeft donker, vermoedelijk half lang haar. Zij droeg een lichtkleurig jasje en een rok met meerdere kleuren. Dit is de vrouw die het slachtoffer het pakketje aanbood. Zij sprak accentloos Nederlands.

Dader 2 is een zelfde soort type vrouw als dader 1. Verdere gegevens over haar zijn onbekend.

Dader 3 is een een man van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en heeft een breed postuur. Hij droeg donkere kleding en had zijn hoofd tijdens de overval bedekt. Hij sprak goed Nederlands, maar vertoonde paniekerig gedrag.

Van dader 4 is alleen bekend dat het om een man gaat. Van hem is geen signalement beschikbaar.

Iedereen met meer informatie over deze woningoverval kan bellen met de recherche in via 0900-8844 of anoniem op nummer 0800-7000.

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×