Geen gif of gebakken sponzen in Leiderdorp

gifspons

De laatste tijd doet in Leiderdorp het verhaal de ronde dat bij Park de Bloemerd gif zou zijn neergelegd. Er zou zelfs één hond zijn overleden die van het gif had gegeten. Volgens de politie zijn er de laatste tijd vaker dergelijke geruchten in de regio, maar er zijn geen concrete gevallen bekend van zieke of dode dieren.

ook deden mensen de afgelopen tijd een aantal malen melding van het aantreffen van gebakken sponzen. In geen enkel geval bleek het daadwerkelijk te gaan om een gebakken spons, maar bijvoorbeeld om resten isolatiemateriaal.

Overigens blijft het zaak om goed op te letten. In andere delen van het land zijn eerder wel stukken gebakken spons gevonden. Honden eten die op, waarna de spons in de buik van het dier uitzet. Dit kan de dood tot gevolg hebben.

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×